Real deklasirao Khimki, Bayern nakon drame bolji od Olympiacosa

9. kolo Eurolige

Real deklasirao Khimki, Bayern nakon drame bolji od Olympiacosa

E. Dindić

Bayern je u okviru 9. kola Eurolige na svom parketu savladao nakon velike drame Olympiacos sa 85:82.

Od početka je domaći tim znao šta želi te nametnuo svoj stil igre. Nakon prvog perioda rezultat je glasio 23:17 u korist Bayerna. Međutim u nastavku se bude gosti iz Pireja te drugi period rješavaju u svoju korist rezultatom 27:20. Na poluvrijeme se odlazi pri rezultatu 53:47 u korist domaćeg tima.

U trećem periodu Olympiacos pojačava tempo te ovaj period dobija rezultatom 19:12, te nakon 30 minuta ima prednost od 66:65.

Posljednji period donio je pravu dramu u kojem su se bolje snašli domaći košarkaši te na kraju slavili pobjedu rezultatom 85:82.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Maodo Lo sa 19 i Greg Monroe koji je susret završio sa 15 poena.

Bolji od ostalih u timu Olympiacosa bili su Wade Baldwin sa 19 i Nikola Milutinov koji je susret završio sa 14 poena.

Asvel je nakon velike pobjede protiv Crvene Zvezde u Beogradu, na svom terenu dočekao Anadolu Efes i na kraju upisao poraz rezultatom 90:84.

Prvi period otišao je na stranu tima iz Istanbula koji je nakon 10 minuta imao prednost od 25:22. Drugi period nešto bolja igra domaćih košarkaša koji ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 23:21. Na veliki odmor se odlazi pri rezultatu 46:45 u kosti Anadolu Efesa.

Nastavak susreta donosi nešto bolju igru Anadolu Efesa koji dobija treći i četvrti period te na kraju upisuje pobjedu od 90:84.

Najefikasniji u redovima Asvela bili su Jordan Taylor, Livio Charles i Tonye Jekiri koji su susret završili sa po 12 poena.

Tim iz Istanbula u ovom susretu predvodili su Shane Larkin sa 19 poena, dok je Vasilije Mičić susret završio sa 16 postignutih poena.

Real Madrid na svom terenu večeras je deklasirao Khimki rezultatom 104:76.

Nakon prvih 10. minuta rezultat je glasio 31:25 u korist domaćeg tima. Drugi period donio je pravu rapsodiju domaćih košarkaša koji ovaj period dobijaju rezultatom 34:17, te na poluvrijeme odlaze sa prednošću od 65:42.

U nastavku susreta domaći košarkaši rutinski su priveli susret kraju te na kraju zabilježili ubjedlivu pobjedu.

Najefikasniji u redovima tima iz Madrida bila su Anthony Randolph sa 19 i Walter Tavares koji je susret završio sa 15 poena. Khimki u ovom susretu predvodili su Chris Kramer sa 14, dok je ponajbolji košarkaš ovog tima večeras potpuno podbacio i postigao samo 12 poena.

Milano je u jednoj rovovskoj bitci u večerašnjem susretu savladao Maccabi sa 92:88.

Nakon prvih 10 minuta rezultat je glasio 21:21. Drugi period bolja igra domaćih košarkaša koji ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 26:21. Na poluvremenu rezultat je glasio 47:42 u korist domaćeg tima.

Nastavak susreta donosi bolji igru Milana koji na kraju upisuje pobjedu rezultatom 92:88.

Domaći sastav u ovoj utakmici predvodio je Luis Scola sa 20 poena, dok je Sergio Rodriguez postigao 18 a tome pridodao 11 asistencija.

 Ekipu Maccabija nezaustavljiv je bio Scottie Wilbekin sa 25 poena.

U zadnjem susret večerašnjeg programa Valencia je na svom parketu savladala Zenit sa 94:90.

Odlično su susret počeli gosti iz Rusije te prva dva perioda riješili u svoju korist rezultatom 16:15 i 22:18. Na veliki odmor otišli su pri rezultatu 38:33. Treći period viđena je igra koš za koš, te i ovaj period košarkaši Zenita rješavaju u svoju korist rezultatom 25:24. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 63:57 u korist tima iz Rusije.

Četvrti period sjajna igra domaćeg sastava koji ovaj period dobijaju rezultatom 37:27 te na kraju upisuju pobjedu rezultatom 94:90.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Valenciju u ovom susretu predvodio je Alberto Abalde sa 18 poena, dok je poen manje postigao Jordan Loyd.

Goste iz Rusije u ovom susretu predvodili su bivši bh. reprezentativac Alex Renfroe i Will Thomas koji su postigli 17 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti