Mainz protutnjao Sinsheimom

Hoffenheim ne pamti ovakav debakl na domaćem terenu

Fudbaleri Mainza protutnjali su danas Sinsheimom te su pobijedili domaći Hoffenheim sa visokih 5:1 u 12. kolu Bundeslige.

Hoffenheim je prije ovog meča bio u nizu od četiri uzastopne pobjede dok je Mainz imao dva vezana poraza i baš ništa nije ukazivalo na to da bi se mogao desiti ovakav scenario.

Ipak, gosti, koji su čak igrali s igračem manje čitavo drugo poluvrijeme, utrpali su domaćinu pet komada. Redom su pogađali Oztunali, Kaderabek, Kunde Malong dva puta i Boetius. S druge strane, utješni gol za domaće djelo je Kramarića.

Inače, direktan crveni karton na ovom susretu u gostujućem timu dobio je Baku i to pred kraj prvog poluvremena.

Bh. reprezentativac Ermin Bičakčić nije ulazio u igru na ovo susretu.

Hoffenheim je nakon debakla pao na 8. poziciju i sada ima 20 osvojenih bodova, dok se Mainz probio na 13. mjesto sa osam bodova manje od današnjeg rivala.

Bundesliga, 12. kolo:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hoffenheim - Mainz 1:5

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.