Buvač počinje samostalno raditi, već ima novi posao?
EPA

Pred povratkom u bivši klub

Buvač počinje samostalno raditi, već ima novi posao?

Bosanac Željko Buvač, koji je godinama radio sa Jurgenom Kloppom, nakon jednogodišnje pauze se vraća trenerskom poslu.

Nekadašnji fudbaler Borca i Rudar Prijedora je sve do aprila bio u Liverpoolu, smatran je mozgom Kloppovog stručnog štaba, ali na veliko iznenađenje napustio je Anfield.

Konkretan razlog zbog kojeg su se razišli Buvač i Klopp nikada nije objavljen, špekulisalo se kako je stručnjaku iz BiH dosta da bude u sjeni, a sada bi mogao početi i samostalno da radi na visokom nivou. U Bundesligi.

Naime, mediji u Njemačkoj pišu kako je 58-godišnji Buvač jedan od kandidata da preuzme klupu Mainza koja je ostala upražnjena nakon odlaska Sandra Schwarza, a navodno su pregovori između dvije strane već uveliko u toku.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sa Buvačevim imenom u Mainzu su upoznati vrlo dobro. Tri godine je u ovom klubu proveo kao igrač i još sedam kao trener radeći zajedno sa Jurgenom Kloppom.

Prethodnih mjeseci Buvač se dovodio i u vezu sa Schalkeom, Fenerbahčeom, ali sve do sada je bez angažana.

Top Komentari

pipun
Zar nije on selektor reprezntacije naseg manjeg entiteta!?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi