Buvaču propao posao

Njemački tim našao trenera

Buvaču propao posao

Bosanac Željko Buvač, koji je godinama sarađivao s Jurgenom Kloppom, neće preuzeti Mainz.

Prethodnih dana činilo se da će Buvač konačno početi samostalnu trenersku karijeru, pošto se njegovo ime dovodilo u vezu s bundesligašem Mainzom, međutim na kraju je izvisio. Umjesto njega je posao dobio Achim Beierlorzer koji je početkom novembra dobio otkaz u Koelnu.

Vijest je to koja je razočarala i same navijače, koji su bili naklonjeni našem stručnjaku iz razloga što živi u Mainzu i što je u ovom klubu ostavio trag i kao igrač i kao trener, a kontakti između dvije strane navodno nisu ni postojali.

Njemački sportski list objavio je zbog čega na kraju povjerenje nije ukazano Buvaču.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Buvačev profil nije odgovarao Mainzu. Po prirodi je tih, analitičan, nije tip od kojeg se očekuje da u svlačionici drži vatreni govor", navodi se.

U Mainzu nisu željeli da rizikuju, pogotovo sada kada su u zoni ispadanja, a ostaje da se vidi je li Beierlorzer taj koji će ih spasiti. Trenutno su tek na 16. poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi