Ni Holanđanin nije vidio njegov kvalitet...

Bivši trener Intera o heroju Flamenga: Zvali smo ga "Gabi - ne gol"

Gabriel Barbosa, popularni Gabigol, dotakao je zvijezde u svom rodnom Brazilu i čini se konačno zaboravio gorčinu koju je sigurno nosio sa sobom nakon evropske avanture.

Stigao je Gabriel Barbosa svojevremeno u Inter kao nova "velika stvar" iz Brazila, ali gotovo da nije ni primirisao terenu.

Uslijedila je, također neuspješna, posudba u Benficu, da bi se potom Gabigol vratio u Brazil. Prvo je posuđen Santosu, a potom i Flamengu - ekipi koju je za vikend odveo do pehara osvajača Copa Libertadoresa.

Gabigol je pogodio dva puta u finalu protiv River Platea i zauvijek ušao u legendu među armijom navijača Flamenga (Barbosa je i dalje zvanično fudbaler Intera).

Jedan od onih koji nisu vidjeli Barbosinu igrački veličinu je i Frank de Boer, holandski trener koji je na Meazzi bio u isto vrijeme kada i Gabigol.

"Svi su me ubjeđivali da je on fantastičan igrač, ali nisam imao puno informacija o njemu osim onoga što su mi govorili ljudi koji su ga gledali i oni koji su ga ponudili", izjavio je De Boer, pa nastavio:

"Njegov nadimak je bio Gabigol, ali u Interu smo ga zvali 'Gabi - ne gol'. Imao je svoje zaposlenike koji su objavljivali stvari za njega na društvenim mežama, hodao je sa tjelohraniteljem, ali na terenu nije pokazao ništa".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Frank de Boer je trenutno trener Atlanta Uniteda, a sa Barbosom je sarađivao tek kratko, tokom kratke epizode u Interu.

Gabigol je u dresu Flamenga pokazao da itekako ima kvalitet, ali ko zna - možda mu ne leži evropski fudbal?

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.