Belgijanac se povrijedio protiv PSG-a

Stigli prvi rezultati ljekarskih pregleda nakon Hazardove povrede

Admin Čaušević

Eden Hazard utakmicu 5. kola Lige prvaka Real Madrid - PSG nije odigrao do kraja i to zbog povrede. 

Belgijanac je dobio snažan udarac u zglob desne noge te je sredinom drugog poluvremena morao izaći iz igre nakon što ga je zamijenio Gareth Bale.

Rezultati prvih ljekarskih pregleda su optimistični i ne radi se o ozbiljnoj povredi, a tokom dana će obaviti dodatne testove kako bi se detaljnije znalo o čemu se radi.

Dojam je da je zvijezda Reala uganula nogu zbog čega bi neko vrijeme trebala provesti van zelenih terena.

U Kraljevskom klubu su posebice zabrinuti jer se radi o zglobu u koji je Hazardu 2017. godine ugrađena metalna pločica nakon povrede zadobijene u reprezntaciji Belgije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Hazard je kliniku napustio s osmijehom, ali mu je poručeno da se i dalje ne nasljanja na nogu.

Povreda dolazi zaista u pogrešnom trenutku kako za veznjaka tako i za Los Blancose. El Clasico je na programu 18. decembra, a Hazardov nastup na tom meču je pod velikim znakom pitanja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.