Dybala majstorijom srušio Atletico, Real prokockao pobjedu protiv PSG-a
Dybala je postigao fenomenalan gol

Kraljevski klub je u periodu od par minuta ostao bez tri boda

Dybala majstorijom srušio Atletico, Real prokockao pobjedu protiv PSG-a

S. Pašalić, foto: EPA

Juventus je u 5. kolu grupe D Lige prvaka ugostio Atletico Madrid i stigao do pobjede rezultatom 1:0.

Gosti su nešto bolje ušli u meč. a u 20. minuti su prvi put i ozbiljnije zaprijetili, ali Saul nije bio precizan.

Stara dama je u drugom dijelu prvog poluvremena preuzela inicijativu i dominirala je na terenu, a pred sam odlazak na odmor je stigla i do vodstva.

Igrala se sudijska nadoknada prvog poluvremena kada je Paulo Dybala izveo slobodan udarac i praktično iz mrtvog ugla postigao fenomenalan gol za 1:0.

Atletico je početkom nastavka ponovo bio bolji, ali nije stigao do gola, a Juventus je nakon toga imao nekoliko izglednih prilika i najbolja je bila ona Bernardeschija u 67. minuti kada je pogodio stativu.

Obje ekipe su imale svoje šanse do kraja, ali se rezultat nije promijenio pa je ostalo 1:0. Miralem Pjanić je odigrao cijeli meč za Juventus.

Juventus je prvi na tabeli sa 13 bodova, Atletico ima 7, Bayer Leverkusen 6, a Lokomotiva Moskva 3 boda.

Real Madrid je u meču grupe A na Santiago Bernabeu dočekao PSG i odigrao 2:2.

Benzema je u 17. minuti doveo domaće u vodstvo od 1:0, a bio je to i rezultat prvog poluvremena.

Nastavak je donio dosta uzbuđenja. Real je više prijetio, a u 79. minuti je stigao do 2:0, a strijelac je ponovo bio Benzema.

Činilo se da je Real na pragu pobjede, ali je samo dvije minute kasnije Mbappe nakon velike greške Varanea smanjio na 2:1, a već u 83. minuti je bilo 2:2 kada je Sarabia pogodio.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real je u 94. minuti ipak mogao do pobjede kada je dosuđen slobodan udarac, Bale ga je izveo, ali je pogodio stativu pa je ostalo 2:2.

PSG je prvi u ovoj grupi sa 13 bodova, Real ima 8, Club Brugge 3, a Galatasaray 2 boda.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Realov najveći protivnik je sam Real ! Drže ih za jaja 80 min . 27 šuteva ! 90% tacnost pasova ! PSG ? Plastika ko plastika ! Na momente , kao oni nešto krenu pa se zabiju u svojih 16 m ! Real im poklonio remi !
5 2
Kockasecera
Sjajna igra Reala, šteta, PSG nije zaslužio ovaj bod.. Ali nema veze, idemo dalje.. Real je ponovo onaj stari.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi