Bh. golman branio na stadionu Sanchez Pizjuan

Qarabag izgubio od Seville, Begović primio nesretan gol

Admin Čaušević

Asmir Begović je upisao još jedan nastup u Europa ligi. Qarabag je gostovao Sevilli i izgubio sa 2:0. 

Susret 5. kola igran na stadionu Sanchez Pizjuan je donio je dva gola. Prvi je postignut u 61. minuti. Gil je šutirao, lopta je pogodila jedno od gostujućih igrača, promijenila smjer i savladala Begovića.

Konačan rezultat u sudijskoj nadoknadi je postavio Dabbur. Ovim trijumfom Sevilla je zadržala maksimalan učinak u grupnoj fazi te definitivno potvrdila prvo mjesto na tabeli u grupi A.

Plasman u nokaut fazu je osigurao i APOEL koji je s 0:2 pobijedio Dudelange. Kiprani su pogađali preko Matića i Merkisa.

Sevilla ima 15 bodova, APOEL sedam, tri više trećeplasiranog od Qarabaga i bolji međusobni duel. Dudelange je na tri boda. U šestom kolu snage će odmjeriti APOEL - Sevilla te Qarabag - Dudelange.

U grupi D Sporting je u Lisabonu ponizio PSV. Domaći su slavili sa 4:0 uz još jednu briljantnu partiju Brune Fernandesa koji je zabio dva gola te upisao dvije asistencije. Još su pogađali Phellype i Mathieu. 

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:


Drugi meč ove grupe donio je gostujuću pobjedu LASK nad Rosenborgom 1:2. Strijelci za Austrijance su bili Goiginger u 20. te Frieser u 54. minuti. Za norveški tim je gol je postigao Johnsen u 45. minuti.

Uoči šestog kola dalje je prošao Sporting sa 12 bodova, LASK je drugi sa 10, PSV ima 7, a Rosenborg je bez bodova. U posljednjem kolu sastat će se LASK - Sporting i PSV - Rosenberg.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.