Sevilla u derbiju Andaluzije savladala Betis
Sevilla je pobjedom protiv Betisa skočila na 4. mjesto na tabeli

Gosti su nastavili sa serijom dobrih rezultata, dok su domaći upisali i šesti poraz ove sezone

Sevilla u derbiju Andaluzije savladala Betis

S. Pašalić

Sevilla je u okviru 13. kola La Lige odigrala derbi u gostima protiv Betisa i slavila sa 2:1.

Gosti su bolje ušli u meč, a u 13. minuti su već stigli i do vodstva kada je lopta ubačena u šesnaesterac Betisa, a Ocampos je na kraju postigao gol za 1:0.

Betis je nakon toga više napadao i bio je bolji tim na terenu, te je kreirao nekoliko sjajnih šansi, a u 45. minuti je konačno stigao do izjednačenja nakon što je Loren nakon asistencije Emersona pogodio mrežu gostiju.

Samo dvije minute kasnije domaći su mogli do potpunog preokreta kada je Moreno imao zicer, ali je golman Seville majstorski reagovao.

Sevilla u nastavku ponovo stiže do vodstva i to u 55. minuti kada je Banega asistirao, a de Jong je postigao gol za 2:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Domaći su nakon toga u nekoliko navrata zaprijetili, ali nisu uspijevali stići do izjednačenja, a i Sevilla je imala svoje šanse da postigne i treći gol i riješi sve dileme oko pobjednika.

Ipak, rezulat se nije promijenio pa je Sevilla upisala nova tri boda sa kojima se izjednačila sa Atletico Madridom na tabeli i oba tima imaju po 24 boda, dok je Betis ostao na 13 bodova i zauzima 17. mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi