Puno utakmica pred nama

Vikend može da počne: Derbiji u BiH, s nestrpljenjem čekamo mečeve u Engleskoj, Italiji, Španiji...

Edmir Škorić

Vikend pred nama je pravi 'nogometni', čeka nas dosta zanimljivih utakmica, mada ligaška uzbuđenja kreću i večeras.

Samo što su završili Liga prvaka i Evropska liga, okrećemo se mečevima u nacionalnim prvenstvima.

Petak ne donosi neke posebne utakmice, ali svejedno ima tu zanimljivih utakmica koje biste mogli da ispratite. U Njemačkoj Schalke dočekuje Union Berlin, Marseille i Brest se sastaju u Francuskoj, a Celta će ugostiit Valladolid u okviru La Lige. Favoriti po kladionicama su domaćini. Pogledajte OVDJE kvote za meč Bundeslige, OVDJE za duel u Ligi 1, a OVDJE možete da pogledate kompletnu ponudu za duel u Vigu.

Ok, priznajemo da večerašnje utakmice nisu dovoljno dobre da vam pomrse planove glede izlazaka, ali subota je priča za sebe.

Počinje subotnji nogometni maraton od 13 sati. Sloboda i Tuzla City igraju derbi na Tušnju, a favorita je (pre)teško pogoditi. Kvote OVDJE.

Pola sata kasnije Manchester City Pepa Guardiole "mora" da pobijedi u Newcastleu, a Real Madrid od 13 sati gostuje Alavesu. Kraljevi ogromni favoriti, to kvote najbolje pokazuju.

Od 16 sati kreće nama najvažniji vikend događaj - sarajevski derbi na Koševu, u istom terminu igraju Zrinjski i Mladost, a u Engleskoj u fokusu duel Chelsea - Wes Ham i Liverpool - Brighton. Naravno, pratit će se i Jose Mourinho i njegov Tottenham koji dočekuje Brighton. Kvote na ovaj meč možete pogledati OVDJE.

U Francuskoj nema izrazitog derbija, ali Strasbourg - Lyon može da bude zanimljiv meč i on se igra od 17:30 sati.

U Italiji također nam derbija u subotu, ali mečevi Brescia - Atalanta (15h) i Genoa - Torino (18) te Fioretnina - Lecce (21) mogli bi ipak da donesu uzbuđenja.

U Njemačkoj Hertha - Borussia Dortmund od 15:30 sati, a derbi se igra od 18:30 sati jer se sastaju Bayern i Bayer.

Treba imati na umu da je sutra od 18 sati ipak centralni događaj - žrijeb grupa za Evropsko prvenstvo.

I nedjelja donosi dosta dobrih utakmica. Od 13 sati u Premijer ligi sastaju se Čelik i Borac, Radnik i Velež, a Široki i Zvijezda od 16 sati.

Arsenal bez Unaija Emeryja gostuje Norwichu od 15h, zanimljivo bi moglo da bude na King Poweru u duelu Leicestera i Evertona, posebno na Old Traffordu gdje se sastaju Manchester United i Aston Villa od 17:30 sati.

U Francuskoj derbi navečer od 21h, sastaju se Monaco i PSG. U Italiji niz dobrih utakmica.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Od 12:30 Juve - Sassuolo, pa od 15 Inter - SAPL, Lazio - Udinese, Parma - Milan, Napoli i Verona igraju od 18h, a od 20:45 Verona i Roma.

Vikend će kompletirati derbi u Španiji, pošto od 21h igraju Atletico i Barcelona.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.