Osim u susret gradskom derbiju: Naravno da bi nam bod odgovarao kod takvog domaćina

Strateg Željezničara poziva na oprez

Osim u susret gradskom derbiju: Naravno da bi nam bod odgovarao kod takvog domaćina

S. Grebović

Sutra će na najvećem bh. stadionu biti odigran najveći derbi domaćeg fudbala, u kojem će se sastati Sarajevo i Željezničar.

Svoja očekivanja od Vječitog derbija na današnjoj press konferenciji iznio je trener Plavih Amar Osim.

"Komotnija bi bila situacija da stanje na tabeli nije takvo kakvo je. Bolje je da smo na minus tri nego na minus šest. Bliži se kraj prvenstva, ali daleko od toga da je sve gotovo. Sami smo sebe doveli u takvu situaciju da se sad moramo 'čupati'. Uspjeli smo na prošlom derbiju biti na visokom nivou i kada bi sada bili na približnom ja bi bio prezadovoljan. Snaga Sarajeva je u statistici. Imaju osam utakmica i osam pobjeda kući i to dovoljno govori. Mi smo do ovog kola bili prvi, ali više nismo. Prvi put zaostajemo za Sarajevom koje ima određeni kvalitet, ali i mi imamo određeni kvalitet. Od raznih faktora zavisi kako će se stanje na terenu odvijati. Ko se bude normalnije ponašao i bude na svom nivou taj će pobijediti", istakao je Osim.

Dodao je još Osim koji se dotakao i davnog derbija od prije 37 godina:

"I nama neriješeno valja kod domaćina koji ima tako dobar skor kući. Od ovog do prošlog derbija je prošlo deset kola. Svi su im se vratili osim Pidre, prema kojem imam određene simpatije, naravno kao prema igraču. Bilo nam je bitno dobro igrati, sada se to više ne gleda. Potovo protiv najtežeg protivnika. Već je 18. kolo, a do kraja ih ima još 15. Sjećam se davne 1982. godine kada je Koševo bilo prepuno. Teren je bio katastrofalan zbog snijega koji je padao tih dana. Kada bi poredio današnje i tadašnje igrače moramo bi upotrijebiti neki nepristojan izraz", ističe trener Plavih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Predstojeći susret je najavio i prvotimac Željezničara Sulejman Krpić, koji se dotakao i promašenog penala protiv Širokog Brijega.

"Što se tiče penala, ovo mi je prvi put u karijeri da ne budem precizan. Nisam se nadao da ću promašiti, ali šta je tu je. Imao sam i par dobrih šansi, nisam zabio. U toj utakmici sam dao sve od sebe, no očigledno da to nije bilo dovoljno i krivo nam je što smo kiksali tu utakmicu. Izaćemo i spremniji i hrabriji i borbeniji, mi idemo na pobjedu. Sada sam 300 posto spreman za utakmicu! Nije ni nama bilo predzadnji put kada smo izgubili 0:3, a sigurno da ni sada Sarajevu neće biti lako zbog poraza u zadnjem derbiju. Pripremamo se i psihički i fizički, spremni smo na sve. Što se mene tiče ne moramo igrati kao City ili Barcelona, više bih volio da uzmemo tri boda nekom lošom igrom."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nijepoznat
Sretno plavi
5 8
anes1921
Šefe, tanki su oni, idemo po 3 boda u lavor!!!
7 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi