Mediji uvjereni: Mourinhov "sin" novi trener Arsenala!

Santo umjesto Emeryja?

Mediji uvjereni: Mourinhov "sin" novi trener Arsenala!

Edmir Škorić

Unai Emery je danas dobio otkaz u Arsenalu, a klub iz sjevernog Londona ubrzo će imenovati njegovu zamjenu.

Arsenal je riješio da "smakne" Emeryja, nakon što se uvidjelo da nema niti rezultata, niti prave igre, a poraz je Špancu uručen jutro nakon poraza od Eintrachta iz Frankfurta.

Bivši veznjak Topnika Fredie Ljunberg privremeno će voditi ekipu, on će dakle biti na klupi u nedjelju protiv Norwicha na gostovanju u okviru 14. kola engleske Premier lige.

Ubrzo bi Arsenal trebao da imenuje trajno rješenje na poziciji trenera, a mediji u Engleskoj, ali i ostatku Evrope tvrde da je odluka pala na Nunu Espirita Santa.

Santo je portugalski stručnjak koji trenutno uspješno vodi Wolverhampton, a prethodno je radio u Portu, Valenciji i Rio Aveu.

Kao igrač je osvojio sve živo s Portom, pa i Ligu prvaka s Joseom Mourinhom, a Wolvese je uveo u Premier ligu i odveo ih do Evropske lige.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Biće zanimljivi duelu Arsenala i Tottenhama ako Santo zaista bude imenovan za trenera Topnika, budući da je njegov "nogometni otac" Mourinho na klupi Spursa.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pala
Alegri je najbolji covek trazi jeftine ali kvalitetne igrace i ne trosi puno a da je dobre rezultate al ne moze jedan juve da se poredi sa barsom ili kraljevskim klubom pa da osvoji ligu prvaka ..
1 2
krilo
Ma ipak neka uzmu Prosineckog, on je sad slobodan a i ne treba mu odmor jer se nije ni umirio!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi