Brkić pokidao ligamente

Golman Zrinjskog operisan u Hrvatskoj, slijedi duga pauza

Ivan Brkić, hrvatski golman koji brani boje Zrinjskog, podvrgnut je danas operativnom zahvatu.

U novoj sezoni Brkića je krenulo odlično na golu Zrinjskog, ali minulog vikenda u meču protiv Borca (0:0) zadobio je povredu koja se ispostavila težom nego što se činilo u prvi mah.

Medicinski pregledi kojima je podvrgnut pokazali su kako su Brkiću stradali prednji križni ligamenti, a u Hrvatskoj je 26-godišnji čuvar mreže danas i operisan kako bi odmah mogao krenuti s rehabilitacijom.

Iz Zrinjskog su saopštili kako je Brkić operisan u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina u Hrvatskoj, a operativni zahvat je izveo ugledni liječnik Eduard Rod, koji je ujedno zadužen i za fudbalsku reprezentaciju 'Vatrenih'

Brkićev povratak na fudbalske travnjake očekuje se tek za šest mjeseci.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.