Ponovo ih razočarao

Messi slavio gol, a navijač Atletico Madrida ga gađao kišobranom

Endin Čaušević

Barcelona je sinoć u derbiju 15. kola La Lige u gostima pobijedila Atletico Madrid sa minimalnih 1:0.

Atletico i Barca odigrali su sjajan meč u Madridu, ali na kraju su gosti s punim plijenom napustili Wanda Metropolitano. Junak katalonskog kluba još jednom bio je Lionel Messi koji je u 86. minuti postigao jedini gol.

Messi je još jednom pokazao svoju magiju i donio Barceloni pobjedu s kojom se ovaj tim vratio na prvo mjesto. Atmosfera je sinoć bila užarena na tribinama zbog povratka Antoinea Griezmanna, a deblji kraj mogao je izvući upravo Messi.

Argentinac je gol slavio kod tribine gdje su najvatreniji navijači Atletica, a tokom proslave ga je jedan od navijača čak gađao kišobranom. Sudije su to vidjele i izbacile kišobran van terena, ali Mundo Deportivo navodi da glavni sudija Mateu Lahoz to uopšte nije naveo u izvještaju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iz Barcelone su tražili odmah od čelnika La Lige da se navijači Atletica kazne za ovakvo ponašanje koje nažalost nije baš nepoznanica na stadionima u Španiji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.