U Parizu se večeras dodjeljuje Zlatna lopta, ali čini se da je pobjednik već poznat

Messi ili neko drugi?

U Parizu se večeras dodjeljuje Zlatna lopta, ali čini se da je pobjednik već poznat

E. Čaušević

U Parizu se večeras održava ceremonija dodjele Zlatne lopte za najboljeg igrača u 2019. godini.

Ceremonija počinje večeras u 20 sati i očekuje se veliki broj poznatih lica večeras u Parizu. Ipak, prema pisanju mnogih medija čini se da večeras neće biti baš previše uzbuđenja.

Već sedmicama se piše da je osvajač Zlatne lopte odavno poznat, te da će to biti Lionel Messi. Ukoliko Messi osvoji Zlatnu loptu postat će rekorder sa šest ovih nagrada i bit će ispred Cristianom Ronalda s kojim je trenutno izjednačen.

Od ranije je poznato da Ronaldo neće ni doputovati u Pariz večeras čime je već potpisao svoj poraz. Jedina mogućnost jeste da nagradu osvoji defanzivac Liverpoola, Virgil van Dijk, ali mnogi vjeruju da će se to teško desiti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Aktuelni osvajač Zlatne lopte još uvijek je Luka Modrić, ali veznjak Real Madrida se ove godine nije ni našao u konkurenciji da pokuša odbraniti ovaj naslov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi