Rakitić: Volio bih ovu situaciju preokrenuti u svoju korist

Ponovo igrao od prve minute

Rakitić: Volio bih ovu situaciju preokrenuti u svoju korist

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone sinoć su u gostima pobijedili Atletico Madrid sa 1:0 u derbiju 15. kola španske La Lige.

Atletico i Barcelona su odigrali fantastičnu utakmicu i čudo je kako smo vidjeli samo jedan gol. Odlučujući trenutak meča desio se u 86. minuti kada je na scenu stupio sjajni Lionel Messi koji je zabio jedini gol na utakmici i tako donio pobjedu Barci u Madridu.

Od prve minute po drugi put zaigrao je i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić koji se lagano vraća u tim. Barca je htjela ljetos prodati Rakitića, a nakon što je on ostao u timu Ernesto Valverde ga je preselio na klupu.

Iako će vjerovatno već u januaru napustiti Barcu ovaj veznjak se vratio u prvi tim i pokazao je još jednom da mu je tu mjesto. Nakon utakmice Rakitić je poručio da ne zna šta će se desiti s njim u januaru, ali je jasno dao do znanja da želi ostati u Barceloni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ne znam šta će se desiti u mom slučaju, ali ne postoji bolji klub od Barcelone. Želim dati maksimum svaku utakmicu, a ako budem imao priliku da to radim u Barci onda još bolje. Želim da uživam i igram što više i pokažem svima da se na mene može računati", rekao je Rakitić i dodao.

"Ne razumijem svoju situaciju, ali neke stvari u životu morate jednostavno prihvatiti, a ne razumjeti. Volio bih ovu situaciju preokrenuti u svoju korist. Zaista ponovo uživam na treninzima, osjećam da imam podršku svojih saigrača".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi