Sportski direktor Stare dame

"Ronaldo ostaje u Juventusu, želi osvojiti Zlatnu loptu s nama"

Sportski direktor Juventusa Fabio Paratici otklonio je dileme oko toga da postoji svađa između Cristiana Ronalda i trenera Maurizija Sarrija.

Italijanski mediji pišu proteklih dana kako u Juventusu stvari ne funkcionišu baš najbolje, a glavni razlog je loš odnos na relaciji Ronaldo - Sarri, ali Paratici demantuje ovakve informacije.

On kaže kako Portugalac sigurno i naredne sezone ostaje član Stare dame jer s njom želi osvojiti još jednu Zlatnu loptu u svojoj karijeri.

"Po našem mišljenju on (Ronaldo) zaslužuje Zlatnu loptu. On će biti u Juventusu i naredne sezone, bez dilema. Želi osvojiti Zlatnu loptu i s nama i mi ga podržavamo", kazao je Paratici.

Inače, on se osvrnuo i na januarski prelazni rok te je poručio da Juve neće kupovati nove fudbalere.

"Nećemo nikoga kušpiti u januaru, čak nećemo ni prodavati, osim možda Marija Mandžukića", poručio je on.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Odgovorio je i na pitanje o produžetku saradnje s Paulom Dybalom.

"Ne govorimo o produžetku saradnje, o tome ćemo pričati kada dođe vrijeme", kazao je za kraj Paratici prilikom dodjele nagrada za najbolje pojedince u Seriji A. Ta ceremonija održana je sinoć u Milanu, a za najboljeg igrača proglašen je upravo Ronaldo. Naš Miralem Pjanić uvršten je u najbolji tim lige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.