U najboljih 11 Serije A

Miralem Pjanić se oglasio na Instagramu nakon velikog priznanja

Endin Čaušević

Miralem Pjanić našao se u najboljem timu Serije A za prošlu sezonu što je zaista veliko priznanje za bh. reprezentativca.

Ceremonija Serije A na kojoj se birao najbolji tim, te najbolji igrač lige za prošlu sezonu održana je sinoć u Milanu. Najviše razloga za slavlje imao je Cristiano Ronaldo koji je proglašen za najboljeg igrača Serije A.

Ipak, Ronaldo nije bio previše sretan jer se u istom trenutku u Parizu održavala dodjela Zlatne lopte koju je osvojio Lionel Messi, te više nisu izjednačeni po broju osvojenih ovih nagrada.

No, razloga za sreću i zadovoljstvo imao je bh. reprezentativac Miralem Pjanić. Veznjak Juventusa iza sebe ima odličnu sezonu i zasluženo se našao u najboljem timu Serije A.

Pjanić se nakon ceremonije u Milanu oglasio na Instagramu i poručio je da je itekako sretan zbog ovog priznanja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Drago mi je što sam među najboljih 11 za prošlu sezonu Serije A. Hvala svima, gospodinu Allegriju i njegovim pomoćnicima, saigračima, klubu, navijačima i protivnicima", poručio je Pjanić.

Pored Pjanića u najboljem timu Serije A za prošlu sezonu našli su se još Handanović, Cancelo, Koulibaly, Chiellini, Kolarov, Iličić, Barela, Ronaldo, Zapata i Quagliarella.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.