Koulibaly bi na ljeto mogao u Madrid

Tim iz Madrida će morati ponuditi više od 100 miliona eura ako ga želi dovesti

Real želi iskoristiti haos u Napoliju: Još jedan igrač italijanskog kluba na meti Kraljeva

S. Pašalić

Real Madrid već pravi planove za naredno ljeto, a jedan od igrača koji bi mogao biti dio tih planova je Kalidou Koulibaly.

Igrač Napolija je prema izvještajima na meti i Barcelone i Real Madrid koji se žele pojačati u zadnjoj liniji.

Italijanski Calciomercato piše da su u Kraljevskom klubu označili 28-godišnjeg štopera kao zamjenu za Sergija Ramosa koji već ima 33 godine i kome ugovor ističe 2021. godine.

Predsjednik Napolija, Aurelio De Laurentiis je ranije izjavio kako je odbio ponudu od 105 miliona eura za Koulibalyja, ali i da će doći vrijeme kada će ga morati prodati.

Trenutno u ovom klubu vlada pravi haos, a upravo De Laurentiis je najavio potpuni remont ekipe na ljeto pa bi i Koulibaly mogao put Madrida.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Koulibaly nije jedini igrač Napolitanaca kojeg Real želi dovesti s obzirom da je i Fabian Ruiz na meti ovog kluba već neko vrijeme.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.