U Napoliju se sprema novi štrajk, sada i Ancelotti igračima naredio da idu u karantin

Ekipa u velikoj krizi

U Napoliju se sprema novi štrajk, sada i Ancelotti igračima naredio da idu u karantin

Endin Čaušević

Fudbaleri Napolija jučer su ponovo razočarali svoje navijače jer su poražen na svom terenu od Bologne sa 2:1 u meču 14. kola Serije A.

Napoli je poveo sa 1:0 golom Llorentea krajem prvog dijela, ali su gosti u drugom poluvremenu došli do pobjede. Skov Olsen pogodio je za 1:1, dok je pobjedu Bologni donio Sansone.

Ovo je bio već četvrti poraz za Napoli koji je u velikoj rezultatskoj krizi. Napolitanci su tek sedmi sa 20 bodova i već sada imaju 17 bodova zaostatka za liderom Interom.

Sve je počelo nakon poraza od Rome (2:1) na Olimpicu kada je predsjednik Aurelio De Laurentiis poslao igrače u karantin pred meč sa Salzburgom, ali su se oni nakon toga uputili svojim kućama nakon čega je počeo haos.

Mnogi igrači koji su počeli štrajk žestoko su kažnjeni, a neke od njih će klub prodati već u januaru. Na udaru je bio i trener Carlo Ancelotti koji je dozvolio sve to, ali De Laurentiis je odlučio da on neće biti kažnjen.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako se Ancelotti suprostavio predsjedniku i stao je na stranu svojih igrača čini se da je shvatio da je pogriješio. Naime, nakon sinoćnjeg poraza upravo Ancelotti je tražio da igrači ostanu u karantinu od srijede do subote pred meč protiv Udinesea.

Očito i Ancelotti pokušava pronaći način da njegova ekipa konačno izađe iz velike krize u kojoj se nalazi. Napoli već šest kola ne zna za pobjedu jer su upisali dva poraza i četiri remija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti