EPA

Splićani vraćaju svoju djecu

Hajduk čeka Stanića, stižu velika pojačanja?

U Hajduku razmišljaju da se ove zime ozbiljno pojačaju, pišu hrvatski mediji.

Splićani u HNL-u ni ove sezone ne mogu pomrsiti račune Dinamo, no i druga pozicija na kojoj su danas bila bi veliki uspjeh za 'bijele' imajući u vidu da muku muče s izvedbama na terenu.

Nije tajna da bi posao oko dovođenja novih fudbalera trebao biti prepušten Sarajliji Mariju Staniću, prvom i jedinom kandidatu za sportskog direktora, a već se uveliko špekuliše i o mogućim imenima.

Pred povratkom na Poljud je Ante Erceg koji nema sezonu iz snova u Bronbyju, a na Poljudu se glasno razmišlja i o povratku Marija Maloče i Lovre Kalinića, ujedno hrvatskog reprezentativca.

Ni jednom od dvojice bivših kapitena ruže ne cvjetaju. Prvi je u Lechiji, trener Damir Burić ga poznaje još iz dana kada je u Njemačkoj vodio Greuther Furth, dok je Kalinić otpisan u Aston Villi i žurno mu je potrebna minutaža kako bi ostao na popisu Dalića uoči Evropskog prvenstvo.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hajdukovi navijači i danas se rado prisjećaju partija kakve su pomenuti fudbaleri svojedobno pružali na Poljudu, pa samim tim i ne iznenađuje što su glasine o njihovom eventualnom povratku izazvale euforiju kod velikog dijela njih.

Inače, Hajduk u HNL-u trenutno za prvoplasiranim Dinamom zaostaje sedam bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.