Rijeka u derbiju na Poljudu potpuno razbila Hajduk
Rijeka je slavila sa 4:0

Splićani su odigrali katastrofalan meč

Rijeka u derbiju na Poljudu potpuno razbila Hajduk

S. Pašalić

Nogometaši Rijeke su u derbiju 17. kola HNL-a slavili na gostovanju kod Hajduka sa visokih 4:0.

Riječani su u prošlom kolu pobijedili Inter Zaprešić i tako su prekinuli niz od tri poraza, a sada su upisali i drugu pobjedu u nizu.

Već od početka su gosti izgledali bolje na terenu, a u 43. minuti su stigli i do vodstva kada je Acosty nakon jednog odbijanca natrčao i pogodio za 1:0.

U nastavku je Rijeka nastavila sa napadima i prilike su se redale, a zatim je stigao i drugi gol i to u 82. minuti kada je Raspopović pogodio.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Pet minuta kasnije bilo je 3:0 nakon što je Gorgon pogodio mrežu Hajduka, a završni udarac Splićanima je zadao Halilović u 93. minuti kada je postavio konačnih 4:0. Zoran Kvržić nije nastupio na ovom meču.

Na tabeli je Dinamo prvi sa 38 bodova, Hajduk je na drugom jestu sa 31, a Rijeka je treća sa 28 bodova.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zenicanin
lave pa kod na u repki eka igra lik koji ni u HNL nije startna postava. wtff
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi