Žestoke kritike na račun Portugalca

"Ronaldo je prestar, u posljednjih nekoliko mjeseci samo se vuče po terenu"

Cristiano Ronaldo je prestar za moderni fudbal, u posljednjih nekoliko mjeseci se samo vuče po terenu, smatra nekadašnji napadač Juventusa Nicola Amoruso.

Amoruso je za Staru damu igrao krjem prošlog i početkom ovog stoljeća te je u tom periodu postigao devet golova na 53 utakmice, ali bez obzira na tako slab učinak dao je sebi za pravo komentarisati velikog Ronalda.

Ruku na srce, Portugalca baš i ne ide u posljednje vrijeme, ali Amoruso je bio baš bez milosti prema njemu.

"Uvjeren sam da Ronaldo još može biti sjajan, da može zabijati i raditi razliku na terenu samo... Tek kad shvati da su ga stigle godine u kojima se mora daleko više odmarati tj. češće prepuštati svoje mjesto mlađima. Pa čovjek se već mjesecima samo vuče po terenima", kaže Amoruso i dodaje:

"Cristiano mora biti ponizniji i realniji u procjeni vlastitih sposobnosti. Onda će Sarriju biti lakše trenirati ga i voditi kao nogometaša. Uostalom, Juventus ima odlične napadače kao što su Higuain i Dybala. Ronaldo ne može stalno igrati i zbog drugih vrhunskih napadača u klubu, a i zato što su ga, jednostavno, 'stisle godine'", dodaje nekadašnji napadač.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Ronaldo igra jednu od najslabijih sezona u karijeri, a posljednji gol iz igre za Juventus je postigao prije mjesec i pol dana.

Ako na sve to dodamo i nedavne nesuglasice s trenerom Maurizijem Sarrijem, onda je jasno da Ronaldu ovih dana sigurno nije lako.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.