Odmara nekoliko prvotimaca

Jurgen Klopp sve iznenadio sastavom Liverpoola za derbi protiv Evertona

Endin Čaušević

Na Anfieldu se večeras igra veliki gradski derbi između Liverpoola i Evertona.

Redsi u meču 15. kola Premiershipa dočekuju Everton, a njemački stručnjak Jurgen Klopp odlučio je odmoriti nekoliko svojih prvotimaca. Ono što je mnoge iznenadilo jeste da će u napadu igrati Shaqiri, Mane i Origi.

Klopp je odlučio ostaviti na klupi Salaha i Girmina, a pored njega tu je još i Henderson. Golman Alisson je suspendovan i branit će Adrian, a zbog povreda nema Fabinha, Matipa i Clynea.

S druge strane Everton će igrati u najjačem sastavu i navijači ovog kluba se nadaju da mogu nanijeti prvi poraz u sezoni svom ljutom rivalu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool: Adrian, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Lallana, Millner, Wijnaldum, Shaqiri, Origi, Mane.

Everton: Pickford, Digne, Keane, Mina, Holgate, Sidibe, Davies, Sigurdsson, Iwobi, Richarlison, Calvert-Lewin.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.