Messi: Zašto sam glasao za Manea? Puno je sjajnih igrača, ali...

As Barce izuzetno cijeni Senegalca

Messi: Zašto sam glasao za Manea? Puno je sjajnih igrača, ali...

Lionel Messi je u ponedjeljak dobio novu Zlatnu loptu. Bio je ovo šest put da prestižna nagrada ide u ruke sjajnom Argentincu.

Prije nagrade France Footballa, Messi je dobio i FIFA-inu The Best nagradu za 2019. godinu.

Zanimljivo, Messi je, kada je u pitanju The Best nagrada, glasao za sjajnog ofanzivca Liverpoola, Sadia Manea.

Tokom gala večeri upriličene za dodjelu Zlatne lopte, jedan novinar je podsjetio Messija da je glasao za Manea, pa ga je zanimalo zašto je as Barcelone svoj glas dao baš Senegalcu.

"Ove godine je bilo puno sjajnih igrača, ali ja sam izabrao Manea jer je on igrač kojeg zaista uživam gledati. Imao je sjajnu godinu sa Liverpoolom", izjavio je Lionel Messi.

Inače, Sadio Mane je u izboru za FIFA-inu The Best nagradu završio na petom mjestu, dok je na konačnoj rang listi za Zlatnu loptu sjajni Senegalac završio na četvrtoj poziciji.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi