Dovode igrača Barcelone?

Tek im ukinuli zabranu transfera, a Chelsea već spremio "bombu" za januar

Endin Čaušević

Chelsea je jučer saopštio da je usvojena njihova žalba oko zabrane transfera, te da će u januaru londonski klub imati pravo da dovodi nove igrače.

Sportski sud za arbitražu usvojio je žalbu Chelseaja i odlučili su im smanjiti kaznu, te će klub s Stamford Bridgea već u januaru imati priliku da dovodi nova pojačanja.

Sigurno je da će Chelsea osvježiti svoj igrački kadar ove zime, a navodno Frank Lampard će imati na raspolaganju 150 miliona funti. Naravno, već se počelo špekulisati koga bi Chelsea mogao dovesti, a glavni cilj je čini se da pronađu zamjenu za Edena Hazarda.

Belgijanac je ljetos otišao u Real Madrid, a zbog zabrane transfera Chelsea nije mogao dovesti adekvatnu zamjenu. No, čini se da na meti već imaju nekoliko igrača, a kako piše The Sun ovaj klub je zainteresovan najviše za Ousmanea Dembelea.

Francuzu nikako ne ide u Barceloni otkako je za 140 miliona eura stigao iz Dortmunda. Dembele se povrijedio ponovo i na terenu će biti tek u januaru, ali i pored toga Chelsea je pokazao za njega veliki interes.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oni vjeruju da bi Dembele bio veliko pojačanje i dostojna zamjena za Hazarda. Također, u prilog im ide činjenica što u Barci sve više razmišljaju o njegovoj prodaji. Navodno, Chelsea će početkom januara ponuditi za ovog igrača oko 100 miliona eura.

Na taj način i Barcelona bi zaradila dio novca koji žele uložiti u novi pokušaj da vrate Neymara. No, da li će Dembele zaista potpisati za Plavce ostaje nam da vidimo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.