Barcelona posudila veznjaka Getafeu

Alena napušta Nou Camp

Barcelona posudila veznjaka Getafeu

Da bi mladi Carles Alena mogao napustiti Barcelonu, špekuliše se već odavno.

Čini se da je sada sve i dogovoreno, te da će 21-godišnji veznjak u januaru zvanično na posudbu u Getafe.

Tako barem tvrde španski mediji, a navodno je postizanje dogovora potvrđeno iz oba kluba sa Diario AS.

Inače, samo prije nekoliko dana je predsjednik Getafea Angel Torres potvrdio namjeru kluba da dovede Carlesa Alenu na posudbu. Angel je tada tvrdio da nije direktno razgovarao sa Alenom, ali da je kontaktirao Barcelonu.

Čini se da je Getafe uspio u svojim namjerama, te da je osigurao Alenine usluge.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tako je Getafe pobijedio žestoku konkurenciju. Navodno su za Alenu bili zainteresovani i Celta, Granada i Betis, ali i neki engleski velikani poput Tottenhama i Arsenala.

21-godišnji Alena je proša Barcinu La Masiju, a prošle sezone je upisao 27 nastupa za prv tim katalonskog velikana. Ipak, ove sezone je "zamrznut" od strane Ernesta Valverdea.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi