Dijamant će biti na iskušenju

Gdje ima dima ima i vatre: Džeku već posmatrali skauti Tottenhama

Admin Čaušević

Posljednjih nekoliko prijelaznih rokova Edin Džeko je na iskušenju da li ostati u Rimu ili promijeniti sredinu.

U januaru 2018. godine silno ga je želio Chelsea, ljetos je na njegovom transferu insistirao Inter, a u januaru će to prema svemu sudeći biti Tottenham.

Jučer su se pojavile informacije kako popularnog Dijamanta u svojim redovima želi Jose Mourinho koji je itekako dobro upoznat s kvalitetom kapitena bh. reprezentacije.

Mirror piše da je Mourinho desetak dana nakon što je preuzeo Pijetlove poslao skaute na susret Verona - Roma. Tottenhamovi predstavnici su se uživo htjeli vidjeti u kakvoj formi je Džeko.

Roma je meč igran na stadionu Bentegodi dobila sa 1:3. Džeko nije bio strijelac, ali je izborio penal i bio je jedan od ključnih igrača u tom trijumfu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, u svakom transferu ima i druga strana medalje. U ovom slučaju to je pitanje ima li Sarajlija uopšte potrebu i želju da napusti Rim.

Džeko se svojom porodicom uklopio i navikao na život u italijanskoj prijestolnici, produžio je ugovor s Romom do 2022. godine i teško je vjerovati u njegov odlazak iz Vječnog grada.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.