Sloboda polusezonu završila porazom od Borca

Plavi osvojili 15 bodova

Dva tima u gostima prespavala prvi dio sezone, Željezničar najučinkovitiji

Admin Čaušević

Završen je prvi dio polusezone Premijer lige. Nakon 19 odigranih kola najuspješnije je Sarajevo koje je osvojilo 36 bodova. 

S obzirom na neparan broj kompletiranih kola svi timovi nemaju identičan broj odigranih utakmica u gostima.

Najuspješniji gost je trenutno je Željezničar sa 15 bodova iz devet utakmica. Plavi su na strani u nekim mečevima pružili zaista odlične partije. Izdvajaju se pobjede nad Slobodom (0:4) i Sarajevom (1:3).

Velež je sljedeći najbolji gost sa 14 bodova. Rođeni su trenutno na dva vezana trijumfa protiv Radnika (0:1) i Željezničara (0:2). Po 12 bodova sa gostovanja su donijeli Radnik i Sarajevo koji zajedno s Mostarcima spadaju u grupu timova od po 10 odigranih utakmica u gostima.

Dvocifren broj bodova kući su donijele još tri ekipe: Tuzla City (11), Borac (11) i Široki Brijeg (10).

Zrinjski je ekipa koja je možda i najviše razočarala na gostujućim susretima. Plemići su van Mostara upisali čak pet poraza te osvojili osam bodova uz gol-razliku 5:6.

Čelik na svom kontu ima sedam bodova, a Zeničani su u seriji od šest uzastopnih poraza van Zenice. Sredinom augusta su remizirali sa Zvijezdom (2:2) u Ugljeviku. Mladost DK je u gostima do sada osvojila šest bodova.

Pošto još uvijek ne znaju za pobjedu na strani za dva tima se može reći da su prespavala prvi dio sezone. To su Sloboda i Zvijezda 09.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda je na Tušanj s gostujućih utakmica uspjela donijeti četiri boda i to zahvaljujući remijima protiv Željezničara (2:2), Zvijezde 09 (1:1), Čelika (0:0) i Veleža (2:2).

Zvijezda 09 je upisala svih devet poraza uz poražavajuću gol-razliku 1:23. Ekipa iz Semberije je zabila samo jedan gol u porazu od Čelika s 2:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.