Ko će na klupu Čelika?
Cihat Arslan je sigurno prvi izbor rukovodstva Čelika, a pored imenovanja novog trenera, ljudi koje vode klub morati će napraviti veliki rez u igračkom kadru

Turskog trenera želi Uprava, dok je Pavić ljubimac navijača

Ko će na klupu Čelika?

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika porazom u gostima od Mladosti 4:2 završili su prvi dio sezone na pretposljednjem mjestu Premijer lige BiH sa 16 osvojenih bodova.

Zeničane na proljeće očekuje grčevita borba za opstanak, iako je rukovodsvo kluba prije početka sezone najavljivalo borbu za gornji dio tabele.

Klub s Bilinog polja u drugom dijelu sezone predvodit će i novi trener, iako je nakon poraza od Mladosti, Igor Jović izjavio da nema ništa protiv ostanka u Zenici, ipak rukovodstvo kluba ima drugačije planove.

Prvi pik za trenera je Cihat Arslan, koji je već obavio prvu rundu razgovora s ljudima iz kluba. Ovaj stručnjak iz Turske, prošle je sezone za kratko vrijeme pokupio simpatije navijača, ali i igrača, a pod njegovim vodstvom Čelik je srušio dvije neugodne tradicije. Crno-crveni su slavili u gostima protiv Slobode i Željezničara, nakon dugi niz godina, a na kraju sezone Čelik je završio u gornjem dijelu tabele.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:


Ako Arslan ne bude htio preuzeti Zeničane, sigurno da bi velika želja navijača bio povratak Borisa Pavića na klupi Čelika. Ovaj bivši igrač i trener Čelika, dva puta je crno-crvene spašavao ispadanja iz lige, a prošle je sezone vodeći Solin uspio da klub spasi ispadanja iz lige na 100 godišnjicu kluba. Nakon nedavnog razilaska sa ekipom Solina, Pavić je slobodan trener i spreman je za novi angažman.

Zanimljivo da su Cihat Arslan i Boris Pavić u subotu bili u Doboju kod Kaknja, gdje su s tribina u društvu prijatelja bodrili Čelik, koji je odigrao veoma loš meč, te je na kraju poražen od Mladosti.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eod
Ja mislim da bi njih dvojica zajedno bili idealno rijesenje za celik
2 2
Samoiskreno
Dino brate smorio si malo sa Pavicem..
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije