De Laurentiis se želi riješiti organizatora štrajka

Dolaskom Ibrahimovića počinje revolucija u ekipi Napolija

Endin Čaušević

Zlatan Ibrahimović bi do kraja ovog mjeseca trebao objaviti ukojem klubu će nastaviti karijeru, a kako stvari stoje to će najvjerovatnije biti Napoli.

Predsjednik kluba iz Napulja, Aurelio Di Laurentiis, želi na zimu itekako da uzdrma igrački kadar s nekoliko promjena, a posebno nakon štrajka kojeg su organizovali fudbaleri ovog kluba prije nekoliko sedmica.

De Laurentiis je još data poručio da će prodati sve igrače koji su bili lideri štrajka, a najvjerovatnije klub će napustiti i trener Carlo Ancelotti koji više nije u dobrim odnosima s predsjednikom Napolija.

Italijanski mediji prenose da je prva meta ovog tima Zlatan Ibrahimović koji je slobodan igrač. Iako ima 38 godina za njega su interes pokazali mnogi klubovi iz Serije A, no čini se da je Napoli bio najkonkretniji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

De Laurentiis želi napraviti revoluciju u ekipi Napolija, a to bi moglo početi u januaru prodajom Driesa Mertensa i Josea Callejona. Pored Ibrahimovića bi trebalo doći još nekoliko pojačanja, ali u Napoliju njihova imena još uvijek vješto kriju.

Navodno, Ancelotti je već informisao igrače da će napustiti klub nakon utakmice Lige prvaka protiv Genka koja se igra večeras, a na njegovo mjesto trebao bi doći Gennaro Gattuso ili Edy Reja koji bi se tu zadržali do kraja sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.