Ključni meč Europa lige

Fonseca: Džeko igra!

A. Čaušević

Roma će u posljednjem kolu grupne faze Europa lige sutra navečer dočekat Wolfsberger i imati će veliku priliku da se plasira u nokaut fazu. 

Edin Džeko sutrašnji meč dočekuje potpuno zdrav nakon što je prošle sedmice imao problema s povišenom temepraturom i prehladom pa je utakmicu protiv Intera počeo s klupe. 

Na press-konferenciji uoči utakmice Paulo Fonseca je jasno naglasio da će kapiten bh. reprezentacije sutra predvoditi napad Rome.

"Džeko i Under će igrati. Pau Lopez i Kolarov ne. Kalinić je bolje, ali u ovom meču će igrati Džeko", kazao je trener rimske ekipe.

Vučici će protiv Wolfsbergera biti potrebna pobjeda ukoliko ne želi da zavisi od rezultata utakmice Borussija Moenchengladbah - Basaksehir. U slučaju remija u Njemačkoj Romi će protiv austrijskog tima biti dovoljan i bod.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.