Džeko nije jedini igrač iz Serije A kojeg Mourinho želi dovesti ove zime

Tottenham prati situaciju na Apeninima

Džeko nije jedini igrač iz Serije A kojeg Mourinho želi dovesti ove zime

E. Čaušević

Prije nekoliko dana u engleskim medijima pojavila se vijest da Jose Mourinho želi dovesti Edina Džeku u Tottenham u zimskom prelaznom roku.

Engleski mediji su objavili da je Mourinho pokazao veliki interes za dovođenje bh. napadača, a navodno su skauti Tottenhama već posmatrali Džeku na utakmici protiv Verone.

Džeko je i prije dvije godine bio na korak od odlaska iz Rome i to u Chelsea, ali je tada u posljednji trenutak odustao od transfera. Mourinho želi da u ekipi ima iskusnog napadača pored Harryja Kanea, ali teško da će Džeko pristati da bude rezerva u Tottenhamu.

Bh. napadač je nedavno produžio ugovor s Romom do ljeta 2022. godine i čini se da je itekako sretan na Olimpicu. No, u Tottenhamu sigurno neće tako lako odustati pogotovo jer je Mourinho poručio da želi vidjeti Džeku u svom klubu.

Međutim, Džeko nije jedini igrač kojeg će londonski klub pokušati dovesti iz Serije A u januaru. Mirror je jutros objavio da se na meti Pijetlova nalazi i defanzivac Napolija, Kalidou Koulibaly.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za ovog 28-godišnjeg Senegalca već se sezonama bore mnogi klubovi, ali Napoli jednostavno ne želi da ga pusti. Ipak, jasno je da u klubu iz Napulja vlada velika kriza nakon štrajka igrača, a u Tottenhamu to žele iskoristiti.

Londonski klub spreman je potrošiti oko 100 miliona eura ove zime, a čini se da će glavne mete biti Džeko i Koulibaly. No, koliko je realno da ih Tottenham može dovesti ostaje nam da vidimo narednog mjeseca.

Promo

Top Komentari

Pala
Nece bukvu niko (mislim na naseg dijamanta i najgoreg kapitena) kojem je jedini rekord u karijeri da nije postizao golove po 1-2 mjeseca u 3 razlicite lige (Njemacka,Engleska i Italija) a odigrao je najmanje 5 citavih utakmica i usao sa klupe jos 5-7 puta. I bio potpuno zdrav bez i jedne povrede, i oborio sam svoj vlastiti rekord, u Italiji vec 3 put obara da po 1 mjesec ne postigne gol i nasem dijamantu smeta kad Italijanski novinari napisu da je u krizi postizanja golova dok njegova zena i srpce i on poziraju kako bi bili u sinsonovima. Nece tu bukvu niko dovest dabe mu dizete popularnost on nije ni za Arsenal a kamoli Totenhem !!!!
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi