Ispunjena molba predsjednika Lensa

Potez zbog kojeg je Real zaista gospodski klub: Bilo je dovoljno slanje jednog emaila

A. Čaušević

Predsjednik Lensa, Gervis Martel otkrio je anegdotu od prije nekoliko godina kada je Real Madrid pokazao zaista gospodske manire. 

Raphael Varane je u Real stigao 2011. godine kao potpuni anonimus. Kraljevi su francuskog štopera tada platili 10 miliona eura.

U transfer su ubačeni i bonusi u slučaju da Varane s Realom postane prvak Evrope dva puta, što se desilo u Lisabonu i Milanu nakon pobjeda nad Atletico Madridom.

Kada je Real pobijedio Juventus u Kardifu 2017. godine Lens nije imao pravu na bonuse, ali ih je ipak dobio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Poslije treće titule nije bilo bonusa, ali sam poslao email Realu. Napisao sam nešto: 'Znam da u ugovoru piše da nas ne slijeduju bonusi...', poslao sam i onda su mi platili, to je klasa", kazao je Martel koji nije precizirao o kojem iznosu se radi.

Varane je u međuvremenu izrastao u jednog od najboljih štopera svijeta i njegovo dovođenje na Santiago Bernabeu se ispostavilo kao puni pogodak. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.