PSG razbio Galatu, Real nije pokvario slavlje Club Bruggea

Grupa A, 6. kolo

PSG razbio Galatu, Real nije pokvario slavlje Club Bruggea

U grupi A je i prije mečeva posljednjeg, 6. kola grupne faze Lige prvaka ono najvažnije bilo poznato. PSG ide u nokaut fazu sa prvog, a Real Madrid sa drugog mjesta.

Jedino je još bilo otvoreno pitanje treće pozicije i putnika u nokaut fazu Lige Evrope. Club Brugge je svakako bio u boljoj poziciji, ali se Galatasaray nadao da eventualnim iznenađenjem na Parku prinčeva moće preskočiti belgijsku ekipu i otići u Ligu Evrope. To se, međutim, nije desilo.

PSG ja na svom terenu lako, sa 5:0 "razbio" Galatasaray.

Odbrana Galate se držala nešto više od pola sata, a onda u 33. minuti brz napad PSG-a, nesebična asistencija Mbappea i gol Icardija za vodstvo domaćih od 1:0.

Samo dvije minute kasnije Neymar proigrava Sarabiju, a ovaj preciznim udarcem pogaža za 2:0.

Rezultatom 2:0 se otišlo na odmor, da bi u nastavku PSG riješio sve dileme oko pobjednika - ako ih je i bilo.

Igrala se 47. minuta kada je Mbappe lijepo ostavio loptu za Neymara, a Brazilac pogodio za 3:0. U 63. minuti, pak, Brazilac vraća asistenciju. Uposlio je Neymar Mbappea, a mladi Francuz sigurno pogodio za prednost PSG-a od 4:0.

Konačnih 5:0 postavio je Edinson Cavani sa bijele tačke u 83. minuti. Inače, Urugvajac je u igru ušao u 68. minuti umjesto Icardija.


Real je u gostima savladao Club Brugge sa 1:3, ali kako Galata nije uspjela iznenaditi PSG, Belgijanci sa treće pozicije idu u Ligu Evrope.

Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 0:0, da bi Real poveo u 53. minuti. Odriozola je ubacio, a Rodrygo lijepo uhvatio volej i pogodio za 0:1.

Samo dvije minute kasnije lijep gol postiže i Vanaken, pa Club Brugge stiže do 1:1. Ipak, u 64. minuti lopta nekako stiže do Vinicusa koji pogađa za 1:2.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Luka Modrić je u samom finišu meča postavio konačnih 1:3.

Konačno stanje u grupi A je sljedeće: PSG je prvi sa 16 bodova, Real drugi sa 11, Club Brugge treći sa tri, a Galatasaray zadnji, četvrti sa dva boda.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi