Nekadašnja velika nada Kraljeva

Soldado se prisjetio dana u Real Madridu: U 1 ujutru sam izlazio piti...

Sjajni španski napadač Roberto Soldado prisjetio se svojih početaka u Real Madridu.

Danas 34-godišnjak nekada je važio za veliku nadu kraljevskog kluba, ali puni potencijal nikada nije iskoristio. Danas kaže da je problem bio u psihi.

"Ono što sam doživio s Galacticosima je bilo nevjerojatno. Bio sam klinac i previše zelen da bih iskoristio tu situaciju na pravi način, nisam bio psihički spreman na sve to", rekao je Soldado pa nastavio:

"Kada pogledam na taj period, kažem si da sam bio beba. Trebao je neko doći, udariti mi šamarčinu i reći da se trgnem, da radim više. Jednostavno, nisam vodio računa o sebi. Tada sam jeo previše. Ako biste mi dali čašu vina, popio bih to, ali onda bih uzeo još jednu. Sada bih možda popio jednu čašu i onda otišao kući".

Prisjetio se mladalačkog života.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Kad sam imao 18 godina, otišao sam od kuće živjeti s dvojicom mladih igrača. Doživljavao sam da u 1 sat poslije ponoći neko kaže: 'Što ne bismo otišli piti?' Prvi bi bih spreman na akciju. Kasnije su došli moji roditelji živjeti sa mnom pa sam se doveo u red, oženio i postao otac".

Soldado je za prvi tim Reala odigrao samo 16 utakmica u periodu od 2006. do 2008. godine i za to vrijeme postigao je dva pogotka. Kasnije je igrao za Osasunu, Getafe, Valenciju, Tottenham. Villarreal, Fenerbahče i danas je član  Granade. Upisao je i 12 utakmica za reprezentaciju te postigao sedam golova. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.