Foto: EPA

Dogovorena saradnja

Mikel Arteta novi menadžer Arsenala!

Midhat Šljivak

Španac Mikel Arteta novi je menadžer Arsenala, tvrdi britanski Mirror.

Ovaj 37-godišnji stručnjak dogovorio je sve uslove oko preuzimanja londonskog tima i samostalnu menadžersku karijeru počet će na klupi tima čiji je dres nekada nosio.

Arteta će sa Arsenalom potpisati ugovor na tri i po godine, a službena potvrda njegovog angažmana trebala bi doći jako brzo, odnosno nakon utakmice Cityja i Oxforda u Kupu, gdje će posljednji put sjediti pored Pepa Guardiole kao njegov pomoćnik.

Mikel Arteta je veći dio fudbalske karijere proveo u Arsenalu. Dres Topnika je nosio od 2011. do 2016. godine, kada je završio karijeru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Odmah po okončanju igračke karijere pridružio se Pepu Guardioli kao asistent u Manchester Cityju.

Poziv iz svog nekadašnjeg kluba za početak samostalne karijere nije mogao da odbije i vidjet ćemo hoće li upravo on biti taj koji će Topnike probuditi iz dubokog sna.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.