Zaboravljeni fudbaler Arsenala završio karijeru
EPA

U 34. godini

Zaboravljeni fudbaler Arsenala završio karijeru

Jeste li zaboravili ko je Philippe Senderos? Da, u pitanju je nekadašnji fudbaler Arsenala i još nekoliko evropskih klubova za kojeg se u posljednje vrijeme gotovo nikako ne čuje. Kao da je nestao sa fudbalske scene.

Bavio se Senderos istim zanimanjem kao i prije par godina, doduše na daleko manjem nivou, a jučer je poslije skoro 20 godina profesionalne karijere odlučio zvanično da 'okači kopačke o klin'.

Posljednji klub 34-godišnjeg švicarskog fudbalera bio je drugoligaš iz njegove zemlje Chiasso od čijeg dresa se oprostio proteklog vikenda na meču protiv Aaraua (3:3).

"Proteklog vikenda sam odigrao posljednju utakmicu kao profesionalni fudbaler. Kao dijete sanjao sam da igram pored najboljih, a pošto sam uspio da zatvorim ovo poglavlje svoje karijere i života, više sam nego zahvalan za mogućnosti i blagoslove koji su me pratili svih ovih godina", poručio je putem Twittera Senderos.

Na ovu objavu reagovali su mnogi fudbaleri, među kojima je i Cesc Fabregas, koji mu se zahvalio što se tokom dana u Arsenalu prema njemu ponašao kao prema mlađem bratu.

Svoju karijeru Senderos je, podsjetimo, započeo u Servetteu. Kasnije je igrao za Arsenal, Milan, Everton, Fulham, Valenciju, Glasgow Rangers, Aston Villu, Grasshoppers, Houston...

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gaaazziiijjaaaaa
Senderos je za Arsenal potpisao januara 2004. godine i bio je dio INVINCIBLES generacije. Tada sam ja navijao za ARSENAL the INVINCIBLES. Godine razočaranja učinile su da ga sada MRZIM i jedini smisao života mi je PLJUVATI PO 56SENALU. Sellam.
2 2
lopov84
Kako 20 godina profesionalne karijere? Prvi profi ugovor sa 14 godina?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti