Pobjeda Panathinaikosa s mrljom u posljednjim sekundama

Euroliga potvrdila: Bilo je faula na De Colou

Sinoćnju euroligašku utakmicu između Panathinaikosa i Fenerbahcea koju je grčki tim dobio nakon neizvjesne završnice 81:78 obilježila je sporna situacija u posljednjim sekundama meča.

Ovaj kvalitetan meč na kraju je ušao u dramatičnu završnicu a kulminacija je došla na oko 3 sekunde prije kraja meča kada je pri rezultatu kojim je utakmica i završila francuski košarkaš Nando De Colo šutirao trojku koja bi utakmicu odvela u produžetak.

Bek Panathinaikosa Tyrese Rice pokušao je blokirati De Coloa ali je pri tome evidentno zahvatio i šutersku ruku košarkaša Fenera što suci Garcia, Rocha i Hordov na kraju nisu sankcionirali faulom i s tri slobodna bacanja kojima bi Fener bio u prilici ovaj meč odvesti u dodatnih 5 minuta.

Nakon bure protesta iz tabora turskog tima, na kraju se oglasilo i čelništvo Eurolige koje je priznalo da je kontakt postojao i da su suci pogriješili, ali će na kraju od svega Fenerbahce imati slabu korist od ovog priznanja jer od ponavljanja utakmice na kraju neće biti ništa, no znakovito je da je kako i na euroligaškim tako i NBA parketima u posljednje vrijeme sve više situacija čiji su glavni akteri upravo oni koji to ne bi trebali biti - suci.  

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.