Obradović nakon novog poraza Fenera: Bilo je nemoguće...

Popularni Žoc poslije meča

Obradović nakon novog poraza Fenera: Bilo je nemoguće...

S. Grebović

Košarkaši Fenerbahcea su sinić u svojoj Ulker areni u turskom derbiju Eurolige poraženi od Anadolu Efesa rezultatom 81:73.

Izabranicima Željka Obradovića ove sezone ne cvjetaju ruže. Sinoćnji poraz im je bio čak osmi u 13 kola što je skor na kakav navijači Fenerbahcea nisu navikli prethodnih godina.

"Na početku smo probali da igramo agresivnu odbranu, a meč je bio odlučen u trećoj četvrtini jer smo im dozvolili da daju previše lakih koševa. Sve što smo pokušali nakon toga je da se vratimo, ali Efes je bio isuviše dobar i rutinski su priveli meč kraju. Koliko god da smo blizu prišli bilo je skoro nemoguće", rekao je srbijanski trener nakon meča.

U poraženom timu bolji od ostalih bio je Williams sa 16, De Colo je dodao 13, a Kostas Sloukas poen manje.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Probali smo da dođemo do trijumfa, u nekim momentima nismo igrali pametno. Osim toga, trudili smo se. Mnogo hvala navijačima na atmosferi i podršci. Moraju da i dalje vjeruju u naše šanse i da nastave da nas podržavaju. Pokušavamo da nađemo način da dobijemo ovakve utakmice" dodao je Obradović.

Inače, priliku da se iskupe košarkaši Fenerbahcea imat će već za vikend kada budu gostovali Anadoluu u subotu od 15:30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi