U praznoj OAKA Areni Panathinaikos slavio protiv Fenerbahcea

Neizvjesna završnica pripala domaćinu

U praznoj OAKA Areni Panathinaikos slavio protiv Fenerbahcea

Odličnu i neizvjesnu utakmicu odigrali su večeras košarkaši Panathinaikosa i Fenerbahcea u OAKA Areni u sklopu 14.kola Eurolige a slavio je domaći tim rezultatom 81:78. 

Atenska OAKA Arena bila je prazna jer ju je Euroliga suspendirala nakon problema s navijačima na utakmici protiv najvećeg rivala Olympiakosa. 

Sama utakmica bila je odlična, samo su falili navijači da dopune ugođaj. Fener je bio dobar u prvom poluvremenu, na odmoru imao i prednost od 4 razlike ali ga je na koncu pobjede koštala užasno odigrana treća četvrtina ovog susreta koju je uspio izgubiti 23:11.

Ipak, dostigli su Turci prednost domaćeg tima pa je na kraju utakmicu odlučivala mirna ruka Fredettea koji je nepogrešivo izvodio slobodna bacanja u zadnjim trenutcima utakmice. Na kraju je De Colo imao šut za produžetak, čak bio i udaren po ruci od strane Ricea ali suci se nisu oglasili pa su bodovi ostali u Ateni. Fredette s 22 poena bio je najbolji košarkaš Panate a Calathes je dodao 15 uz 8 asista. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Sloukas je za Fener zabio 15 poena dok je De Colo dodao 13. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi