Barcelona bolja od Panathinaikosa, Asvel preokrenuo protiv Armanija

Krasna košarka u Blaugrani

Barcelona bolja od Panathinaikosa, Asvel preokrenuo protiv Armanija

Košarkaši Barcelone stigli su do jedanaeste pobjede večeras u utakmici 13. kola Eurolige u kojoj su slavili protiv atenskog Panathinaikosa rezultatom 98:86.

U krasnoj košarci i nadmudrivanju dva majstora na trenerskim klupama, Pešića i Pitina, uživali su gledatelji u Blaugrani koji su na kraju proslavili i novu pobjedu svojih ljubimaca. 

Barcelona je bila veliki favorit u ovoj utakmici ali Panathinaikos se dobro držao do same završnice kada je do izražaja došla individualna kvaliteta i širina domaćeg tima. Grci su dobro stajali u košarci na veliki broj poena i tek u zadnjih pet minuta su domaći mogli odahnuti.

Najzaslužniji za novu pobjedu domaćeg tima najzaslužniji je najskuplji košarkaš Europe Nikola Mirotić koji je zabio 23 poena i 7 skokova. Odličan je bio i Delaney sa 17 poena a Davies je dodao 12 koševa za pobjednički tim. 

Jimer Freddete je zabio 19 poena za Grke a sjajno je igrao i Calathes s 13 poena i isto toliko asistencija.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U Villeurbanneu domaći Asvel je nakon preokreta slavio protiv Milana koji je u strelovitom padu forme i koji je izgubio četvrtu utakmicu u nizu. Talijanski tim dobro je stajao u prvom poluvremenu, par puta vodio i s 12 razlike no u trećem periodu se skupi tim iz grada mode potpuno raspao pa je Asvel taj dio igre dobio s 32:16. Iz tog nokdauna Milanezi nisu uspjeli izaći oporavljeni i bodovi su ostali u Francuskoj. 

Lighty s 19 i Taylor s 18 poena najbolji kod Asvela, Scola s 14 i Rodriguez s 13 koševa kod Milana, no većinu svojih poena postigli su u prvom poluvremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi