Naslušao se pitanja

Guardiola: Neću više da pričam o Arteti

Prethodnih dana u engleskim medijima se uveliko špekuliše o tome da će Mikel Arteta preuzeti klupu Arsenala.

Topnici su se poslije loših rezultata nedavno razišli sa Unaijem Emeryjem, a iako je u opticaju bilo nekoliko trenerskih imena, izbor je navodno pao na dosadašnjeg pomoćnika Manchester Cityja.

S Artetinim imenom su u Arsenalu vrlo dobro upoznati s obzirom da je nekoliko godina kao igrač nosio crveno-bijeli dres, bio je također i kapiten, a zvanično bi Španac na Emiratesu trebao biti predstavljen u narednim danima.

Pitanja oko Artetinog odlaska u Arsenal ne zaobilaze ni Pepa Guardiolu, koji se, čini se, umorio govoreći o sudbini svoje 'desne ruke'.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nemam nikakav komentar jer još nema nikakvih vijesti. Prethodnih dana sam odgovorio na 48 pitanja o Mikelu. Više neću. Ako se nešto dogoditi, bit ćete upoznati", poručio je Guardiola poslije plasmana Građana u polufinale Liga kupa.

Topnici trenutno rade na rješavanju papirologije, a za Artetine usluge morat će platiti i izlaznu klauzulu koja podrazumijeva sedmocifren broj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.