Wenger ima savjet za novog trenera Arsenala

Nema iskustvo, ali...

Wenger ima savjet za novog trenera Arsenala

Mediji u Engleskoj su uvjereni da će novi trener Arsenala biti Mikel Arteta.

Arteta je već godinama 'desna ruka' Pepu Guardioli u Manchester Cityju, no prelomio je da počne samostalno raditi i prvi angažman imat će najvjerovatnije u klubu za koji je svojedobno i igrao.

Mirror tvrdi da će Arteta potpisati ugovor s Arsenalom na tri i pol godine, a dok se čeka zvanična potvrda ove informacije, napise o eventualnom dolasku Španca prokomentarisao je Arsene Wenger.

"Radi se o inteligentnom i strastvenom treneru koji ima znanje. Vjerujem da će u ovom poslu imati veliku budućnost. Kao asistent je mogao dosta toga naučiti, međutim kao glavni trener nema iskustvo. Zato bi za njega bilo najbolje da se okruži kvalitetnim ljudima", izjavio je Wenger.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kroz igračku karijeru Arteta je, podsjetimo, nastupao za Arsenal u periodu od 2011. do 2016. godine. Bio je jedno vrijeme također i kapiten.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

United_HZ
Pa zar niste neki dan rekli da je Arteta trener, a vala i ovaj portal baljezga gluposti
2 3
Rajvosa2019
Opet Arsenal ?? Yebem mu misa pa svaki dan po 2-3 clanka Arsenal ovo Arsenal ono - bezveze neko naprdjivanje
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti