Foto: Liverpoolfc.com

Redsi doveli pojačanje u napadu

Klopp o Minaminu: Ne treba pričati o njegovim kvalitetama, sve se već zna

S. Bošković

Liverpool je danas potvrdio dovođenje krilnog igrača Takumija Minamina iz Red Bull Salzburga.

Redsi su za japanskog fudbalera platili svega 7.25 miliona funti, a transfer je potvrđen jutros, nakon što je jučer odrađen medicinski pregled.

Dovođenjem japanskog fudbalera u klub zadovoljen je i trener tima s Anfielda Jurgen Klopp:

"To su fantastične vijesti, nevjerovatno pojačanje. Veoma smo sretni zbog ovog. Naši navijači su imali priliku da ga nedavno vide uživo, tako da ne moram previše pričati o njegovim kvalitetama, sve se već zna".

"Takumi je veoma brz, mudar igrač, pronalazi prostor između linija. Hrabar je s loptom, ali i bez nje. Pravi timski fudbaler. Radi sve za dobrobit drugih", istakao je njemački trener, te još dodao:

"Njegovo iskustvo igranja u Ligi prvaka je veliki bonus. Dolazi iz kluba i organizacije gdje je bio dobro treniran, naviknut na elitno okruženje i ima sva potrebna iskustva".

Pored toga, Jurgen Klopp dao je i pohvale upravnoj hijerarhiji Liverpoola koja je veoma brzo uspjela da odradi transfer i dovede Minamina ispred drugih zainteresiranih timova.

"Naš tim fudbalskih operacija je odradio fantastičan posao prilikom transfera. Michael Edwards i njegov tim zaslužuju mnogo pohvala".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Siguran sam da će navijači Liverpoola učiniti sve da učine da se Takumi osjeća kao kod kuće u našem odličnom klubu i gradu. Također, siguran sam da smo dobili nekoliko navijača i u Japanu. Onima koji nas sad prate jer imamo jednog od najvećih talenata Japana kažem: 'Dobrodošli, posebno je biti dio ovog tima'", zaključio je Klopp.

Takumi Minamino službeno će postati član Liverpoola 1. januara 2020. godine, a svoj debi trebao bi imati 5. januara protiv Evertona, u okviru FA kupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.