Liverpool slomio Meksikance tek u sudijskoj nadoknadi
EPA

Uz dosta muke Redsi slavili

Liverpool slomio Meksikance tek u sudijskoj nadoknadi

Liverpool i meksički Monterrey večeras su u Dohi odigrali polufinale Svjetskog klupskog prvenstva.

Jurgen Klopp je na teren poslao kombinovani sastav, Virgil van Dijk se uopšte nije našao u konkurenciji, a na kraju Redsi su se teže od očekivanog plasirali u finale slavivši sa 2:1. Pobjedonosni gol su zabili tek u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena.

Od samog starta Liverpool je, očekivano, dominirao terenom. Prvo je iz daljine zaprijetio Shaqiri, da bi već sljedeći ozbiljniji napad rezultirao pogotokom. U 12. minuti za vodstvo Liverpoola je zabio Keita čijem golu je prethodila krasna asistencija Salaha.

Slavlje Liverpoola nije trajalo dugo, jer je samo dvije minute kasnije na semaforu bilo 1-1. Funes je dobro pratio udarac svog suigrača i nakon obrane Alissona je lagano pogodio za izjednačenje i rezultat koji je na snazi bio sve do samog finiša meča.

Kako se utakmica bližila kraju, obje ekipe su igrale sve otvorenije, tražio se gol... Najopasniji za ekipu Monterreayja u drugom dijelu bio je Pabon, nekoliko zicera je imao i Origi, ali mreža se nije tresla sve do 90. minute. U nadoknadi Liverpool je uspio slomiti Meksikance zahvaljujući Firminu koji je na asistenciju Arnolda zabio za 2:1 i postavio konačan rezultat.

U finalu će se Liverpool susresti sa Flamengom. Meč se igra 21. decembra.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi