Nijemac u idealnoj postavi, navijači u čudu

Mustafi u Arsenalovom timu decenije dovoljno govori o padu ovog kluba posljednjih godina

Edmir Škorić

Statistički portal Whoscored sastavio je najbolju momčad Aresnala u posljednjoj deceniji.

Uglavnom su u timu igrači koju su tokom minule decenije odigrali najmanje 70 mečeva za Topnike u Premier ligi i Ligi prvaka.

Mnogi navijači Arsenala su pomalo i iznenađeni konačnim izgledom sastava, posebno jer se u njemu nalazi i njemački stoper Shkodran Mustafi.

"Činjenica da se Škodran Mustafi pridružio Arsenalovoj momčadi decenije jednostavno ilustrira koliko je klub propadao u toj deceniji. Mustafi u prosjeku osvaja više zračnih duela od bilo kojeg igrača Arsenala u ovoj deceniji, ali se gotovo u svakom drugom aspektu ne može smatrati pouzdanim stoperom", navodi Whoscored.com.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim Mustafija, tu su još Petr Čech, Bacary Sagna, Laurent Koscielny, Thomas Vermaelen, Santi Cazorla, Alex Song, Mesut Ozil, Samir Nasri, Robinvan Persie i Alexis Sanchez.


Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.