Glasanje može da počne

AS Roma bira najbolji gol desetljeća, u konkurenciji i dvije Džekine majstorije

Fudbalski klub Roma bira poziva svoje navijače i simpatizere da izaberu najbolji gol ovog kluba u prethodnih deset godina. 

Rimljani su anketu otvorili na svom Twitter nalogu, a u konkurenciji je pet pogodaka. Dva je postigao Alesandro Florenzi, jedan Francesco Totti i dva Edin Džeko.

Prvi prikazani gol je Florenzijev iz 2013. godine. Sadašnji kapiten Rimljana je makazicama pogodio protiv Genove.

Dalje slijedi majsotrija Francesca Tottija u najvećem derbiju protiv Lazija 2015. godine, a potom i majstorija Florenzija s centra protiv Barcelone također iz 2015. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za kraj su ostala i dva pogotka kapitena bh. reprezentacije Edina Džeke. Prvi je onaj iz 2017. godine protiv Chelseaja u Ligi šampiona, a drugi je iz prošle sezone kada je u posljednjim minutama pogodio za pobjedu protiv Torina.

Glasati možete OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.