Vratio se na velika vrata u tim

Artetu oduševio fudbaler kojeg je Unai Emery davno otpisao

Endin Čaušević

Španski stručnjak Mikel Arteta danas je debitovao na klupi londonskog Arsenala.

Topnici su igrali u gostima protiv Bournemoutha, te su na kraju uspjeli da osvoje bod odigravši 1:1. Arsenal je gubio nakon prvog dijela sa 1:0, ali im je remi donio Aubameyang golom sredinom drugog poluvremena.

Od prve minute igrao je i Mesut Ozil koji je na terenu proveo 75 minuta. Nijemac se vratio u prvi tim nakon što je otkaz dobio Unai Emery koji ga je u potpunosti otpisao u dosadašnjem dijelu sezone.

Međutim, odlazak Emeryja sigurno je najviše obradovao Ozila koji se ekspresno vratio u startnu postavu. O Ozilu je govorio i Arteta koji nije krio svoje oduševljenje ponašanjem ovog veznjaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Njegovo ponašanje na treningu od prvog trenutka kada sam stigao u klub je zaista nevjerovatno. On je profesionalac i fantastičan igrač", poručio je Arteta.

Ozil se očito preporodio odlaskom Emeryja, a navijači Arsenala se nadaju da će se konačno vratiti u pravu formu i pokazati zbog čega je daleko najplaćeniji igrač ovog kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.