Arteta na klupi Arsenala debitovao remijem protiv Bournemoutha

Meč završio rezultatom 1:1

Arteta na klupi Arsenala debitovao remijem protiv Bournemoutha

E. Čaušević

Fudbaleri Arsenala remizirali su danas u gostima protiv Bournemoutha (1:1) u okviru 19. kola engleskog Premiershipa.

Na klupi londonskog kluba debitovao je španski stručnjak Mikael Arteta i sigurno da za njega ostaje žal što Arsenal nije slavio. Topnici su u drugom dijelu imali nekoliko velikih prilika, ali jednostavno nisu uspjeli da dođu do preokreta.

Bournemouth je u prvom poluvremenu bio nešto bolji na terenu i u 35. minuti su došli do prednosti. Stacey je upisao asistenciju, a mrežu Lena zatresao je Gosling za 1:0.

No, Arsenal je krenuo ofanzivno u drugom dijelu. Gosti su imali nekoliko sjajnih šansi preko Aubameyanga i Lacazettea, no ostalo je 1:0. Ipak, gosti su u 64. minuti poravnali na 1:1.

Nakon konfuzije u odbrani Bournemoutha lopta dolazi do Aubameyanga koji je taj poklon iskoristio i pogodio za 1:1. Arsenal je nekoliko minuta kasnije mogao do potpunog preokreta, ali je Lacatette promašio zicer.

Do kraja meča Bournemouth se oslobodio pritiska i vidjeli smo dobre šanse na obje strane, ali je ostalo 1:1.

Arsenal je ostao na 11. mjestu i ima 24 boda, dok je Bournemouth na 15. poziciji sa četiri boda manje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Treba dodati da je pobjedu u 19. kolu upisala Aston Villa koja je s minimalnih 1:0 savladala Norwich. Junak domaćeg tima bio je Hourihane koji je postigao gol za pobjedu u 64. minuti.

Aston Villa je sada na 18. mjestu sa 18 bodova, dok je Norwich posljednji sa šest bodova manje u odnosu na današnjeg rivala.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi